За този сайт

Тук събирам най-добрите страници сред изписаното от мен през годините.
В есетата и в разказите си съм се опитвал да нищя ето такива въпроси: Какво ни прави човеци? Кой съм аз и защо съм тук? За начините да се живее по-добре, за нещата, които все не ни достигат – обич, смисъл, вяра в нещо си, воля за действие.
Есетата са най-новият ми литературен проект, започнат през 2011 година. Слагам ги под рубриката „Блог” с очакването да има коментари, несъгласия и спор.

На повечето ми разкази може да се постави етикет „Фантастика” (предимно ненаучна).
Показвам снимки от пътуванията си по разни земи. Тези пътувания, особено из краища къде-къде по-несретни от нашите, ми помогнаха по нов начин да погледна на живота ни тук и сега.
В „Статии” ще има по някой друг пътепис или публикации от миналото, в които ми се вижда да има нещо любопитно и занимателно днес.
Пишете ми.


Велко Милоев (1956) е бивш журналист (най-дълго работил за вестниците „АБВ” и „Континент”), а от 1996 година е консултант на свободна практика за международни организации. Работил е по различни проекти на Балканите, а в последните години – в Ирак, Йемен, Афганистан и Судан. Автор е на няколко книги, сред които сборникът с разкази „Където не сте били” (2001) и публицистичните „Салата от глухарчета. Босна между две войни” (1999) и „Балкански случки, войни и легенди” (2007).